Szegedi Arcok

Hello, New York! A világ egyik legjobb design projektjének választották a REÖK Cukrászda és a Science Hotel tervezőjének új munkáját

2021-ben a világ egyik legjobb speciális design projektje a VarroDesign által tervezett Platán Tata Mirror Spa, adta hírül közösségi média oldalán Varró Zoltán. Apropó, ismerős a neve? Nem véletlenül: a minden túlzás nélkül világhírű budapesti designer az egyetlen magyar, akit valaha is díjaztak a hotel- és étteremdizájn nemzetközi csúcsteljesítményeit díjazó, New York-i Gold Key Awards gálán, 2016-ban a “Best Lobby” kategóriát a szegedi Science Hotel enteriőrjéért. Nem mellékesen pedig ő az a belsőépítészeti zseni,

MÁSODJÁRA IS MEGTÖRTÉNT A CSODA, A FINÁLÉIG MENETELT VARRÓ ZOLTÁN ÉS CSAPATA

A korábban általunk is többször megszólaltatott Varró Zoltán hétfőn másodjára is részese lehetett a csodának, nemrég ugyanis 400 pályázó közül választották a vendéglátóipari dizájn legrégibb és legrangosabb díja, a Boutique Design magazin által odaítélt Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé, ezúttal a Best Speciality Design – spákat, fitnesz és wellness létesítményeket, kaszinókat, egyéb különleges szálláshelyeket és vendéglátóipari egységeket magában foglaló – kategóriában. A Gold Key Awards-ot hétfő este, immáron 41. alkalommal rendezték meg New Yorkban.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy újabb munkánkat tartja érdemesnek a szakma erre a díjra. Nagyon erős az idei mezőny, hisz a Platán Tata Mirror Spa a Chief női klub chicagói székhelyével, a montenegrói One&Only Portonovi luxushotellel, illetve Szentpétervár egyik legrégebbi és történelmi jelentőségű fürdőházával, a Voroninskie Banival versenyzik a legnagyobb hatású és leginnovatívabb dizájnmunkákat jutalmazó elismeréséért” – mondta Varró Zoltán a megmérettetés előtt a Gentleman’s Review magazinnak.

AZ ORSZÁG LEGJOBB VIDÉKI ÉTTERMÉVEL NEVEZTEK BE A NEMZETKÖZI NAGYDÍJRA

Az idei Gold Key Awards jelölést a tatai Platán Gourmet Étterem belsőtere jelentette, a 2021-es gálán egészen a fináléig jutott vele a VarroDesign csapata. A New York-i díjátadót egyébként egy hazai díj előzte meg: az ország legjobb vidéki éttermének és a harmadik legjobb hazai étteremnek választotta a Dining Guide.

A szállodaként is működő tatai Platán melletti várárokban megvalósult kültéri spa kialakítását máltai várak rekonstrukciói inspirálták. A tervezéskor Varró Zoltán kiemelt figyelmet fordított a város szimbólumának számító vár környezetére.

A szaunát, jakuzzit, gőzkabint, merülőmedencét, masszázs- és pihenőhelyiséget magukban foglaló könnyűszerkezetes lábakon álló, tükörborítású mobil épületeket a tatai épített örökség és a természeti kincsek tiszteletben tartásával alakították ki. A madarak védelmében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Gerecsei Tájegységének szakemberei adtak tanácsot és helyi környezetvédőkkel együttműködve dolgoznak azon, hogy a várárokba a tatai tó környezetére jellemző növényzet települjön.

Szívből gratulálunk a sikerhez, Zoli!

Megismernéd közelebbről az ország No1 – és lassan már félig szegedi – designerét? Kattints az alábbi Szeged365 interjúra, Varró Zoltánnal beszélgettünk:

Forrás: Gentleman’s Review

Fotók: Varró Zoltán Facebook, Platán Gourmet Étterem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb