Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: a hétvégén végre birtokba vehetjük a megújult Bartók teret, jön a Fizika Napja és új kiállítás nyílik a Reök-palotában

Itt a hétvége, ami azt jelenti, hogy eljött az ideje a kikapcsolódásnak! Rengeteg programot tartogat nekünk a következő pár nap Szegeden, összeszedtük őket egy nagy csokorba! Végre:

  • birtokba vehetjük a megújult Bartók teret,
  • jön a Fizika Napja az ELI-ben,
  • új kiállítás nyílik a Reök-palotában,
  • és bulikból sem lesz hiány!

Mutatjuk, mit hoz nekünk a hétvége, itt a Szeged365 Kikapcs!

BIRTOKBA VEHETJÜK A MEGÚJULT BARTÓK TERET

Vegyük együtt birtokba a megújult Bartók teret címmel hirdettek eseményt szombatra, mely szerint ezen a napon végre hivatalosan is birtokba vehetjük a belváros legújabb terét. Az esemény délelőtt 10 órakor kezdődik és lesz:

  • lufihajtogatás,
  • forró tea,
  • farsangi kézműveskedés,
  • csillámtetkó,
  • farsangi édességkóstoló,
  • és gyermekprogramok.

Mindezek mellett a Szent-Györgyi Albert Agóra Medve napi programokkal készül, 11 órától pedig fellép a Csiga Duó gyermekzenekar.

FIZIKA NAPJA SZEGEDEN

Az idei évben is a szegedi ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ad otthont az SZTE Fizikai Intézet tudománynépszerűsítő rendezvényének, a Szegedi Fizika Napjának február 3-án. A 2006 óta minden évben megrendezésre kerülő esemény célja a fizika szépségeinek és érdekességeinek népszerűsítése a diákok körében. A színes programkínálat különösen érdekes lehet a fizika, fizikus-mérnöki vagy egyéb természettudományos szak választásán gondolkodó középiskolás fiatalok számára, hiszen a rendezvény betekintést enged a fizika tudományos és ipari alkalmazásaiba egyaránt – melyet a helyszínen szegedi fizikusok mutatnak be előadások, interaktív programok, kiállítások, vezetett látogatások formájában.

BOROVOCS TAMÁSSAL BOROZHATUNK

Napfény Műterem borkóstoló estje visszatér egy fergeteges péntek estén, Borovics Tamás magával ragadó előadásával! A Napfény Műterem Szeged belvárosában hétről hétre tart rendezvényeket, amelyek felmelegítik a lelkeket és közelebb hozzák a kultúrát városunk szívéhez. A mostani előadás különlegességét a humor és kultúra találkozása adja. 

KIÁLLÍTÁS A REÖK-PALOTÁBAN

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum képző- és iparművészeti tagozata egykori hallgatói és művésztanárai alkotásaiból nyílik kiállítás a Reök-palotában pénteken. Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora a csütörtöki sajtóbejáráson elmondta, a művészeti képzés 1961-es indulása óta csaknem kétezer diák tanult a középiskola grafikus, szobrász, kerámia- és textilműves szakirányán. A március 17-ig látható tárlat az általuk készített alkotásokból és az őket oktató művésztanárok munkáiból mutat be kaleidoszkópszerű válogatást. Az Oktatás – művészet – hagyomány címet viselő kiállítás a nézők elé tárja azt a töretlen tradíciót, amely révén a több mint két emberöltő alatt a művészeti képzés Szeged és tágabb környezete művészeti életébe integrálódott – fogalmazott a kurátor.

VISSZATÉR A MENYEGZŐ ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS VÁROSUNKBA

Egy kicsit odébb van, de mindenképp érdemes kőbe vésni a dátumot! Ha most készülsz életed legnagyobb kalandjára, s kezdenéd meg pároddal kapcsolatotok következő izgalmas fejezetét, ha még csak most körvonalazódik bennetek, milyennek szeretnétek a nagy napotokat, amikor kimondjátok a boldogító igent, akkor nektek is ott a helyetek február 10-én és 11-én a Pick Aréna Akadémiai Csarnokában a XVII. Menyegző Esküvő-Kiállításon, a dél-alföldi régió legnagyobb esküvői kiállításán, mely a tavalyi év nagy sikere után ismét visszatér a Napfény városába.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • Szeged legnagyobb retro házibulija ismét lecsap a táncparkettre, hiszen pénteken a Kozmix jön a városunkba,
  • szombaton pedig a legfülledtebb hangulatban partizhatunk, a Szexi Szombaton.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub ezen a héten is csak szombatra hirdetett partit. Szeged legmámorosabb szombat éjszakáját ígérik, jön a Beb@szombat!

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Felpörgeti az eseményeket a JATE Klub Szegeden:

  • pénteken a ’80-as, ’90-es évek kétes ízlésű, de roppant szórakoztató világába csöppenhetünk bele,
  • szombaton pedig Jate Weekends parti lesz, Virussal és Damiennel.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

ROMANTIKA A BELVÁROSI MOZIBAN

Igazi romantikus filmet tűzött műsorra a Belvárosi Mozi, már látható az Imádlak utálni. A film rövid leírása szerint Bea és Ben biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

CUKISÁG ÉS KÍVÁNSÁG A CINEMA CITYBEN

A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb