Közélet

Toroczkai László, a Napfényfürdő előtt: “Szeged városvezetése nem támogatta a nyugdíjasokat”

Kíváncsi vagy, hogy kerül egy cikkbe a Mészáros Lőrinc, Toroczkai László és Botka László? A válasz egyetlen szó: Napfényfürdő. Ásotthalom polgármestere ma délután a fürdő előtt tartott sajtótájékoztatót, melyen arról beszélt, hogy a szegedi városvezetés nem támogatta a nyugdíjasokat, amikor azok fellázadtak a bérletek emelése ellen.

Mint korábban írtuk, a konfliktus forrása egy két lépcsős béremelés volt:

  • tavaly ősszel 20 ezerről 27 ezerre emelték meg a kedvezményes nyugdíjasbérletek árát,
  • az idén pedig megszűnt a kedvezményes opció, ha a szegedi nyugdíjasok a korábban 10 hónapra szóló nyugdíjas bérletük helyett váltanának több, 30 alkalomra szóló bérletet, az új konstrukcióban már 300 ezer forintba kerülne a dolog.

CIVIL KEZDEMÉNYEZÉSSEL SIKERÜLT EREDMÉNYT ELÉRNI

Toroczkai László a ma délutáni sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy különleges alkalom, hogy a pártérdekeket félretéve, közösen, civil kezdeményezéssel sikerült eredményt elérni. Fél évig küzdöttek az egyébként más világnézetű szegedi nyugdíjasokkal, mire a Napfényfürdő Aquapolis többségi tulajdonosa, Mészáros Lőrinc tegnap bejelentette, személyesen avatkozik be és visszaállítják az eredeti jegyárakat.

A Mészáros Csoport Kommunikációs Igazgatósága kedden az esettel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrincnek, mint az OPUS GLOBAL Nyrt. többségi részvényesének a szegedi fürdő üzletmenetébe, menedzsment-döntéseibe nincs beleszólása, de magánszemélyként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kompenzációt nyújt a helyben élő nyugdíjasoknak, akik így a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlet-típust.

TOROCZKAI: A SZEGEDI VÁROSVEZETÉSNEK ÓRIÁSI FELELŐSSÉGE VAN ABBAN, HOGY IDE JUTOTT A NAPFÉNYFÜRDŐ

“Botka László nem állt a szegedi nyugdíjasok mellé, pedig óriási felelőssége van abban, hogy oda jutott a fürdő, ahol most tart” – magyarázta a Mi Hazánk elnöke, aki emlékeztetett arra, hogy a Napfényfürdőt eredetileg a városvezetés adta el Leisztinger Tamásnak, akitől Mészáros Lőrinchez került a komplexum. Amikor a kezdeményezés mellé álltak, egyedül a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Gémes László segített nekik, aki a felcsúti vállalkozóhoz fordult a nyugdíjasok által megfogalmazott kéréssel.

A politikus a sajtótájékoztatón felszólította Szeged polgármesterét, hogy álljon a szegediek mellé. Mint mondta, a kezdeményezés célja, hogy minden szegedi számára elérhető legyen a fürdő, a mostani bejelentés még csak az első siker.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb