Kikapcs

Szeged Napja 2020: a legnagyobb sztorik, ízig-vérig szegediektől!

2020. május 15-24.: ez lett volna az idei Szeged Napja Ünnepségsorozat eredeti dátuma, élén a XXVI. Szegedi Borfesztivállal és a XXI. Szegedi Hídivásár. Az óriás-dzsembori elmaradt, az életérzés viszont végig velünk volt… 10 napon át rengeteg emlékkel, nomeg imádni való szegedi arcokkal pörögtünk az elmúlt 26 év legjobb pillanatain – íme egy kiadós “best of” válogatás, vasárnap délutánra!

A BORÁSZOK, AKIK MÁR ÉVEK ÓTA HAZAJÁRNAK SZEGEDRE

Az év bortermelője 2019 díjas Koch Csaba, a 100 pontos Áts Karcsi (megvan még a Belga-szám?), az erdélyi nagyágyú Balla Géza és az alföldi borászat renoméját az egekbe katapultáló Frittmann János is egyet értett velünk két dologban: a szegedi a magyarországi borfesztiválok non plus ultrája, mi, szegediek pedig a legbarátságosabb vendéglátók vagyunk!

SZEGEDI ARCOK, AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Szeged Napján ki mást is köszönthettünk volna, mint a város díszpolgárává avatott Dr. Katona Márta csecsemő – és gyermekgyógyásszal. Szívmelengető beszélgetés a 44 éve a pályáján lévő, csodálatos szegedi asszonnyal:

A héten mikrofonvégre kaptuk a város színész-nagyágyúit, Gregor Bernadettet, Szilágyi Annamarit, Borovics Tamást és Pataki Ferit. Boró szerint Szegeden minden nap egy élmény, Feri szerint Szegednek még az illata is különleges, Berni ismeri Szeged minden apró zeg-zugát, Annamari pedig egy egészen különlegeset nyilatkozott a Szeged365.hu-nak:

A SPORTVÁROS, AHOL MINDEN ÉREM ÁTADÁSAKOR EGYÜTT DOBBAN 160.000 SZÍV

Nincs még egy olyan sportos város, mint Szeged! Szeged Napja alkalmából elcsíptük a város kedvenc sportolóit, Vajda Attilától kezdve Kárász Annán át a frissen nősült Nagy Péterig, tesztoszterontól fűtött, ízig-vérig szegedi interjúk következnek:

Szívből gratulálunk: Kis Máté ökölvívó és Gardi Dominika gyorsasági görkorcsolyázó kapta a 2020-as Szeged Sportolója Díjat, Csiszér Előd és Protity Sándor pedig Szeged Sportjáért elismerő kitüntetésben részesült. A díjazottakat már értesítették, az ünnepélyes díjátadót azonban a járványhelyzet miatt későbbre halasztották.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMRŐL AZ RTL KLUB HÍRADÓJÁIG

Szabados Ági az RTL Klub Híradójának műsorvezetője Szegeden tanult a Kommunikáció és Médiatudományi szakon. Középiskolásként végig az a cél lebegett a szeme előtt, hogy Szegeden folytatja tanulmányait, nem is adta be a jelentkezését Budapestre. Ági, bár születését tekintve nem szegedi, mégis azt vallja, Szeged adta neki a legtöbbet, félig szegedinek érzi magát.

A TAVALYI ÉV LEGNAGYOBB KONCERTJE, ÉS AKIK “ELKÖVETTÉK”

A 2019-es Szeged Napja Ünnepségsorozat csúcspontját jelentő Honeybeast koncert akkor őrület volt, hogy még évek múlva is emlegetni fogjuk őket. A különleges, szimfonikus kísérettel letolt őrületre Tarján Zsófi énekesnővel emlékeztünk vissza:

AKIK NÉLKÜL NEM LENNE SZEGEDI BORFESZTIVÁL

26 évvel ezelőtt két régi szegedi haver, egy rendezvényszervező és egy újságíró kitalálta, összehív pár borászt, akkor még a Mars Térre… Azt, hogy ez mennyire jó ötlet volt, már tudjuk, de hogy pontosan hogy indult az egész, arról inkább meséljen a két alapító, Dlusztus Imre és Puskás László!

…ÉS MÉG MINDIG NINCS VÉGE!

A mi kis virtuális borfesztiválunk még nem ért véget: katt az alábbi Facebook-posztra, írd meg a kedvenc sztorid, emléked és nyerd meg a Szeged365 borfeszt-pakk utolsó palack csodáját! Sorsolás: ma este 22:00-kor!

https://www.facebook.com/szeged365/photos/a.140206797522736/160068832203199/?type=3&av=114238766786206&eav=AfYni4icL-iF0Ezd2wJuwj7vevcTffENt7bFroKVY8nKzm6cvihFo-apS1RnFw8fWxs&theater

10 nap alatt nagyjából 30-40 beszélgetést nyomtunk le, rengeteg fantasztikus szegedivel. A gyűjteményünkbe nem fért bele mindenki, de ha szívesen olvasnál még a témában, KATT IDE, böngészd át a Szegedi Arcok rovatunkat, zseniális karakterek, imádni való sztorik várnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb